Laatste nieuws: Facebook ook te zien via onze website!


Facebook ook te zien via onze website!   22-12-2016

Wist je dat je geen facebook hoeft te hebben om onze facebookpagina te zien? Dat kan gewoon via de website en het kan ook als je helemaal geen lid van facebook bent! Je ziet het knopje *facebook* links in het menu staan (onder *home*) of klik hier
Top


AWBR lezing voor personeel en ouders op 17 nov   29-10-2015

Bijgaand de uitnodiging voor de jaarlijkse AWBR lezing voor personeel en ouders op 17 november in De Nieuwe Liefde (Da Costakade). Dit jaar wordt de lezing gehouden door Tijl Koenderink.
 
KLIK HIER VOOR DE UITNODIGING!
Top


vervangers gezocht!   28-10-2015

Gezocht:
leerkrachten voor basis- en speciaal onderwijs en groepsondersteunend personeel in het Amsterdams openbaar onderwijs.
Klik hier voor de advertentie!
Top


foto's TT2015 nu groot te downloaden!   27-08-2015

ALLE foto's van het Totaal Theater 2015 van Sandra Bos (moeder van Cecile en Lyon) zijn nu te downloaden in groot formaat. Over een aantal weken verdwijnt deze optie. Dan zal er alleen nog een selectie van foto's in klein formaat te zien zijn.
KLIK HIER om naar het fotoalbum te gaan! Blader door de kleine fotootjes, klik op de foto die je zou willen downloaden en vervolgens op het linkje: *download afbeelding*.
Top


Nieuwsflits: Sinterklaas blijft Sinten!   05-12-2014

Sinterklaas was vandaag, ook al was hij het Sinten wat zat, toch op de Kinkerbuurtschool! Gelukkig maar! Het was een heel fijn bezoek, met een goede afloop. Want Sint besloot om toch te blijven Sinten!
Hij gebruikte zijn bezoek aan onze school vandaag om uit te vinden of hij niet eens een ander vak kon gaan uitoefenen. Timmerman bijvoorbeeld, dat leek hem wel wat. Bianca, die Sint in de gymzaal ontving, suggereerde dat hij wel een nieuwe staf voor zichzelf zou kunnen timmeren. Samen met zijn Pieten ging Sint aan de slag, lekker hameren. Maar ai! Al gauw sloeg hij op zijn duim. Dat deed pijn! En er was bloed!
Toen dacht Sint dat ‘ie misschien wel dokter zou kunnen worden. Er was een groengeel Pietje waar hij wel even op kon oefenen. Die had hele erge buikpijn namelijk. Maar Sint wist toch niet zo goed wat hij moest doen om die buikpijn te genezen. Hij wilde het Pietje een toverdrankje geven, of een rolletje verband om haar heen wikkelen. Gelukkig wist Bianca hem daarvan te weerhouden. Toen Sint op het plan kwam om een héle grote injectie te geven, liep het groengele Pietje hard weg. Dus nee, een baan als dokter was het ook niet echt voor de Sint.
Iets kunstzinnigs misschien, dan? Met een prachtige nieuwe kleurenmantel om ging Sint een schilderij maken. De Pieten wilden wel even model staan. Helaas helaas, het schilderij pakte niet zo héél erg kunstig uit.
Toen zei Sint zelf dat hij misschien toch maar het beste gewoon Sint kon blijven. Nou, zo’n hard gejuich heeft Sint vast nog niet vaak gehoord! Wil je nog even terugkijken hoe leuk het bezoek was? Dat kan, want AT5 is komen filmen! HIER kun je de uitzending terugkijken.
Top


Ook onze school helpt de wijk vreedzamer te maken   06-11-2014

De wijkbrede leerlingenraad is enkele keren bij elkaar geweest om te praten hoe we onze wijk vreedzamer kunnen maken. Alle scholen uit de wijk participeren in deze raad (Leonardo, Annie, Waterkant, Vlinderboom, Kinkerbuurt, Winterkoninkje en Huygens). Vertegenwoordigers van onze school in de leerlingenraad zijn Rajae (7/8) en Lucas (7).
De credo's / principes / leefregels zijn geworden:
* wij houden de omgeving met z'n allen schoon
* wij respecteren elkaar zoals we zijn en lossen conflicten samen op in de wijk
Na besprekingen op school met andere kinderen heeft onze school afvalscheiding, schonere schoolomgeving en samenwerking met de Klinker uitgekozen als actiepunten.
Alana, Cleo en Arda hebben gisteren geholpen met de presentatie. Het was een toneelstuk over onze wens om in de klas het afval gescheiden in te zamelen. De containers kosten €120,- per bak, we hebben dus geld nodig. De kinderen willen een sponsorloop daarvoor organiseren.  Cleo heeft gevraagd of de gemeente een plastic inzamelcontainer wilt plaatsen naast de school. Dit is toegezegd, onze 5 zijn meteen tot ambassadeurs van het gescheiden afval uitgeroepen. Verder gaan we weer met de Klinker samen knutselen.
Top


Top